17 ℃

Inzamelingsactie voor zieke Eva gaat niet goed: “Zonder operatie gaat ze het niet redden”

Inzamelingsactie voor zieke Eva gaat niet goed: “Zonder operatie gaat ze het niet redden”
Foto: Tandem / Shutterstock.com

De toekomst ziet er niet best uit voor Mirjam Parket en haar goudvis Eva. “Ze moet dringend geopereerd worden, anders gaat ze dood. Maar die operatie kost tweeduizend euro en dat heb ik niet”, snikt Mirjam.

Twee weken geleden ontdekte Mirjam dat er iets mis was met Eva. “Ze zwom steeds aan de oppervlakte in haar kom. En ze trok met haar gezicht, alsof ze ergens pijn had”, vertelt Mirjam. “Ik ben onmiddellijk naar de dierenarts gegaan. De diagnose was niet best. Eva heeft een gescheurde zwemblaas.”

Via internet kwam Mirjam in contact met een Duitse arts die vissen met een gescheurde zwemblaas kan helpen. “De operatie kost tweeduizend euro. Dat is veel geld, maar het is haar enige kans. Als ze niet snel geholpen wordt, gaat ze het niet redden.”

Mirjam startte een crowdfundingsactie om het geld bijeen te brengen. Helaas lijken maar weinig mensen begaan met het lot van Eva. “Er is nog maar 4 euro gedoneerd”, zegt Mirjam teleurgesteld. “Dat komt doordat Eva een vis is. Mensen geven niet voor vissen. Als het om een hond ging, was het geld al lang bijeen. Ik overweeg om haar te laten ombouwen. Maar ja, dat is nog veel duurder.”

 
Deel dit artikel: