23 ℃

Inwoners van Zwalk niet blij met sinterklaasintocht

Foto: Menno van der Haven / Chris Bourloton / Shutterstock.com

De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats in Zwalk. Dat heeft de omroep NTR bekendgemaakt. De inwoners van het dorp zijn allerminst blij met de intocht.

Vanwege het coronavirus is het niet de bedoeling dat er publiek aanwezig is bij de sinterklaasintocht. Daarom werd de plaats van de intocht lange tijd geheimgehouden. Maandag werd in het Sinterklaasjournaal toch de plaatsnaam genoemd: Zwalk.

Wethouder Frans Beilkens van de gemeente Strielwouden, waar Zwalk onder valt, is stomverbaasd: “De organisatie heeft bij ons geen vergunning aangevraagd voor de intocht. Sterker nog: ze hebben de gemeente niet eens op de hoogte gesteld van de plannen. Alleen burgemeester Van Nieuwkerk wist er blijkbaar van. Dat noem ik op z’n minst slordig.”

Volgens de wethouder valt nog te bezien of de intocht in Zwalk mag doorgaan: “Wij zitten hier helemaal niet te wachten op schreeuwende kinderen en hun ouders. En we willen hier geen besmettingshaard worden. Als het aan mij ligt, gaat de intocht niet door. Voor mij is het ook een beetje een principekwestie. Als de NTR zomaar op eigen houtje gaat bepalen dat hier een sinterklaasintocht gaat plaatsvinden, dan hebben ze aan mij een verkeerde. Sodemieter op zeg.”

 
Deel dit artikel: