23 ℃

Inwoners Friese Burgum opgeschrikt door grote lichtgevende bol in de lucht

Inwoners Friese Burgum opgeschrikt door grote lichtgevende bol in de lucht
Foto: Nieuwspaal

BURGUM - Inwoners van het Friese Burgum zijn vanochtend opgeschrikt door een grote gloeiende lichtgevende bol aan de hemel. 

Burgummer Doeke Doekelema (63) zal niet snel vergeten wat hij heeft gezien. “Het object had de vorm van een enorme skippybal, maar dan zonder handvat. Het had ook wel iets weg van een enorme dooier”, verklaart hij.

Doekelema maakte bij de gemeente melding van het bijzondere verschijnsel. “Ik ben er vast van overtuigd dat meer mensen het hebben gezien, maar ik kan alleen voor mijzelf spreken”, aldus de montere Fries. De provincie Friesland heeft inmiddels een foto van het ronde fenomeen vrijgegeven.

Foto: dovapi / Depositphotos.com

Getuigen konden snel een foto maken van het bijzondere verschijnsel.

Natuurbeheer Tytsjerksteradiel is met stomheid geslagen. Een deskundige houdt het voor nu op een mogelijke zeldzame verschijning van de zon. Dat is een ster die zich in het midden van ons zonnestelsel bevindt. “Zeker weten doen we het niet, omdat sterren normaliter alleen ’s nachts te zien zijn”, zegt een woordvoerder. Aanvullend onderzoek zal moeten uitwijzen wat Doeke Doekelema werkelijk heeft gezien.

 
Deel dit artikel: