14 ℃

Inwoners Almelo fel tegen komst zwart gat

Vanmiddag zijn tientallen inwoners van Almelo de straat op gegaan om hun onvrede te uiten over de komst van een zwart gat. De gemeente is van plan om aanstaande zaterdag als marketingstunt een gigantisch ruimte-tijdanomalie midden in het centrum te plaatsen, maar dat is tegen het zere been van de bewoners.

Foto: Hanohiki / Guteksk7 / Shutterstock.com

De 38-jarige Bert Abbink, die optreedt als spreekbuis van de boze menigte, vreest dat een zwart gat een negatieve invloed heeft op de openbare ruimte. “Ik heb gelezen dat een zwart gat alle materie in de buurt opslokt. Niet alleen licht, maar ook het historische stadscentrum en de leuke volkswijken daar omheen dreigen in één klap te verdwijnen. Dan denk ik: steek het bedrag dat zo’n zwart gat kost liever in een nieuw zwembad, of modernisering van het treinstation. Door het korte perron stoppen hier vaak veel te korte treinen waardoor je naast iemand moet zitten die je niet kent.”

Ook bij de lokale voetbalclub is de onvrede groot. Rob Toussaint, directeur van Heracles Almelo, spreekt van een ‘klap in het gezicht’: “Zaterdagavond spelen we thuis tegen FC Utrecht en uitgerekend op die dag plaatst de gemeente een zwart gat. Ons kunstgrasveld is daar niet op berekend. Met drie overwinningen op een rij zitten we net in een goede flow, dan is een afgelasting eigenlijk het laatste wat je wil. Als je een professionele voetbalclub binnen je gemeentegrenzen wil, dan moet je ook af en toe meedenken, vind ik.”

Burgemeester Arjen Gerritsen haalt zijn schouders op: “Onze plannen hebben wekenlang ter inzage in het gemeentehuis gelegen. Dat zwarte gat, dat komt er. Dat is niet alleen goede city marketing; Almelo knapt er ook nog eens gigantisch van op.”

 
Deel dit artikel: