14 ℃

Internisten waarschuwen: “Stop geen kikker in je bil”

Foto: AnnaStills / Shutterstock.com

Vandaag is het 1 april, de dag waarop de grappen, grollen en kikkers je om de oren vliegen. Toch waarschuwen internisten voor de gevolgen van al deze gebbetjes.

Voor veel moppentappers is het het hoogtepunt van het jaar: 1 april, de jaarlijkse dag voor legitieme koddigheid. Toch zit er aan al deze kwinkslagen ook een minder vrolijke kant en dat is de traditie van het volproppen van de billen met kikkers. Internist Albert Hierschoten waarschuwt voor de gevolgen van deze nostalgische gewoonte. Volgens hem kan een kikker in de bil meer kwaad dan de meeste poetsenbakkers denken. De arts ziet elk jaar weer patiënten met ernstige darmkwetsuren.

Frank Plaisant (42) uit Roelofarendsveen kan over de gevaren meepraten: “Bij ons in het dorp was 1 april de mooiste dag van het jaar. Een heel jaar spaarde je kikkers voor het ‘1 april, kikker in je bil festival’. Ik zag geen enkel gevaar in dit aloude gebruik. Tot 1 april 2004. Die dag staat in mijn geheugen gegrift. De kikkers wilden er namelijk wel in, maar niet meer eruit. Pas op 17 juni van dat jaar was ik weer kikkerloos en het heeft zeker vijf jaar geduurd voordat ik weer geheel pijnloos kon poepen.”

 
Deel dit artikel: