Internetsnelheid voor patiënten tbs-klinieken vaak te laag

Internetsnelheid voor patiënten tbs-klinieken vaak te laag
Foto: Veiligheid en Justitie / Flickr CC

NIJMEGEN - Patiënten in tbs-klinieken kunnen nog steeds niet snel internetten. Dat blijkt uit een inventarisatie van bureau QuestionIt. Door de trage internetverbinding zijn zedendelinquenten soms uren bezig om een seksfilmpje te downloaden.

Onderzoeksleider Sven Kragt noemt de mediatheek van de Pompekliniek in Nijmegen als voorbeeld: “Daar kunnen tbs’ers wel gewoon ongeoorloofd internetten, maar de downloadsnelheid ligt niet hoger dan 100 Megabit per seconde. Dat soort snelheden zijn echt niet meer van deze tijd. Tbs’ers verwachten tegenwoordig echt meer van hun kliniek.”

Tbs’er Hans B. herkent de problematiek. “De internetverbinding op mijn telefoon is meestal nog sneller dan de verbinding in de mediatheek. Meestal heb ik wel toegang tot Netflix, maar daar hebben ze niet de soort filmpjes die ik zoek”, zucht de veroordeelde serieverkrachter.

De tbs-kliniek in Nijmegen ligt al langer onder vuur. In nog geen vijf jaar tijd ontsnapten vijf tbs’ers. Volgens Hans B. is het vanwege de lage internetsnelheid in de kliniek niet zo gek dat patiënten de benen nemen.

 
Deel dit artikel: