24 ℃

Internationale pers bijeen in Utrecht voor rechtszaak Rachel en Roxeanne Hazes

Internationale pers bijeen in Utrecht voor rechtszaak Rachel en Roxeanne Hazes
Foto: Nigel J. Harris / Shutterstock.com

Verslaggevers van onder meer CNN, BBC World Service, ZDF en Al Jazeera zijn donderdag naar Utrecht gekomen om live verslag uit te brengen van de rechtszaak tussen Rachel Hazes en haar dochter Roxeanne.

In de rechtbank van Utrecht diende donderdagmiddag de zaak die Roxeanne heeft aangespannen tegen Rachel, omdat zij meent dat Rachel er onterecht met de erfenis van zanger André Hazes vandoor is gegaan. De massale aanwezigheid van satellietwagens liet zien hoe belangrijk de rechtszaak is. Het proces was in talloze landen live via de televisie te volgen.

Verslaggever Joseph Fadhili van de Keniaanse nieuwszender Kenya24 was speciaal naar Utrecht afgereisd om verslag uit te brengen van de rechtzaak. “De vete binnen de familie Hazes is bij ons in Kenia het gesprek van de dag. Iedereen wil weten hoe dit afloopt, dus vanzelfsprekend zitten wij er bovenop”, aldus de journalist.

Ook bij onze oosterburen is de rechtszaak groot nieuws. De Duitse omroep ZDF was bij de rechtbank aanwezig met maar liefst vier camera’s. “We zijn hier met een team van dertig man. Het is nou eenmaal onze taak als journalisten om de wereld te informeren over belangrijke gebeurtenissen”, zegt verslaggever Helmut Klammschau. “Eigenlijk zouden we naar Turkije gaan voor een verslag over de aardbeving, maar uiteraard heeft het Hazes-proces op dit moment onze prioriteit.”

 
Deel dit artikel: