14 ℃

Interactie voetballers en publiek nog in testfase: “Kinderziektes moeten er nog uit”

Interactie voetballers en publiek nog in testfase: “Kinderziektes moeten er nog uit”
Foto: Ververidis Vasilis / Shutterstock.com

De KNVB en de eredivisieclubs zijn een samenwerking aangegaan om de interactie tussen supporters en spelers bevorderen. In een tussentijdse evaluatie komt de voetbalbond tot de conclusie dat de interactie nog niet helemaal vlekkeloos verloopt.

“Een maand terug zijn we begonnen in Rotterdam tijdens de halve finale van de KNVB-beker. Het idee was dat supporters aanstekers konden gooien die dan weer teruggegooid zouden worden door spelers. Een klassiek vang-en-gooi spel dus. Helaas kwam die variant nog niet helemaal van de grond”, laat de voetbalbond weten.

Na wat aanpassingen en wat kleine tests bij de FC Groningen de afgelopen tijd stond afgelopen donderdag in Alkmaar opnieuw een oefening op de planning, ditmaal ná het laatste fluitsignaal. “We hebben het spelelement, een soort oud-Hollands krantenmeppen, maar dan zonder kranten, geëvalueerd met spelers en supporters, maar er bleek nog onvoldoende positieve interactie te worden ervaren.”

De KNVB wil de komende tijd in de Nederlandse stadions vaker experimenteren om zo de kinderziektes langzaam uit te bannen.

 
Deel dit artikel: