13 ℃

Inspectiedienst waarschuwt voor haarkleurmiddel

De Cosmetica Inspectiedienst waarschuwt voor haarkleurmiddel dat in verschillende kapsalons wordt gebruikt. Het gebruik van het middel kan tot bizarre resultaten leiden.

Foto: Shutterstock.com

Steeds meer jonge vrouwen komen van de kapper met blauw, groen of zelfs paars haar. De inspectiedienst vermoedt dat het haarkleurmiddel iets met de merkwaardige kleuren te maken heeft.

De Cosmetica Inspectiedienst waarschuwt voor de gevolgen van het haarkleurmiddel. “Wat het effect van dit middel op de lange termijn is moet nog worden onderzocht”, aldus een woordvoerder. “Uiteraard onderzoeken we niet alleen de schade aan het haar zelf, maar ook de sociale en economische ellende. Met zulk haar wordt het natuurlijk onmogelijk om nog een baan te vinden, laat staan een nette partner.”

Laura Grevelingen (18) had haar hele leven prachtig blond haar, tot ze drie weken geleden een behandeling bij de kapper onderging. “Het was afschuwelijk. Laura kwam ineens thuis met groen/blauwe slierten. Ze leek wel een buitenaards wezen”, vertelt haar moeder. “En ze heeft haar uiterlijk toch al niet mee. Kijk naar die neus dan.”

 
Deel dit artikel: