17 ℃

Inspectie: “Ontsla alle stakende leraren”

Foto: Nancy Berijersbergen / Shutterstock.com

Leraren van het basisonderwijs voeren actie voor meer geld. Bij de Inspectie Basisonderwijs (IBO) rijst de vraag of basisscholen überhaupt nog wel nodig zijn. Het instituut pleit voor een integraal ontslag voor alle stakende leerkrachten.

“Een school is niets meer dan een instituut voor het onevenwichtig hooghouden van een soort van basissalaris van incompetente luie mensen. Want dat zijn ze. Uit geen enkel onderzoek blijkt dat de vorige stakingen hebben geleid tot een negatief effect op de kwaliteit van het onderwijs”, zegt IBO-voorzitter Ienecke Sondeaux.

“Kinderen leren nog maar weinig op school”, aldus Sondeaux. “Ouders van nu weten dit ook al lang. Kinderen leren tegenwoordig van internet, met adequate en efficiënte systemen als Youtube, Facebook, Google, Netflix en Fortnite. Deze sluiten veel beter aan bij de eisen van de moderne tijd. De mismatch is al veel langer zichtbaar. Kijk nou zelf: hoe vaak ben je nog bezig met je ooit aangeleerde kwaliteit om een kunstwerkje van ecoline te spatten?”

 
Deel dit artikel: