13 ℃

Ingeborg (54) dronk haar hele geheugen weg

Zelf vindt ze het wel lekker rustig. De 54-jarige Ingeborg Kampveld hoeft nergens meer aan te denken. Haar hele geheugen is weggevaagd door jarenlang structureel overmatig alcoholgebruik.

Foto: Shutterstock.com

Ingeborg ligt de hele dag thuis op de bank een beetje te zappen. Werken kan ze niet meer. Haar geheugen is zodanig gecrasht dat ze arbeidsongeschikt is geworden. “Het zou niet handig zijn als ik ga werken. Ik onthou werkelijk helemaal niks. Ik wil anderen liever niet tot last zijn”, vertelt ze.

Boodschappen doet Ingeborg online, met hulp van haar dochter waarvan ze de naam niet meer weet maar die ze nog wel herkent. Naar de supermarkt is onverantwoord, want ze kan de weg terug niet meer vinden.

Ze opent een pak Liebfraumilch. “Deze wijn komt oorspronkelijk van de wijngaard rondom de Liebfrauenkirche in Worms, de wijnstreek van Rheinhessen. In 1744 werd hier voor het eerst melding van werd gemaakt”, vertelt ze. “Destijds mocht de naam Liebfraumilch alleen gebruikt worden voor wijn waarvan de druiven uit het gebied komen, zover als de toren van de Liebfraukirche zijn schaduw kon werpen. Tegenwoordig kan Liebfraumilch uit elk willekeurig Duits wijnbouwgebied komen. De frisse, licht zoete afdronk maken dit een prettige wijn. Je moet hem gekoeld serveren tussen 7 en 9 graden Celcius en hij kost rond de 2 euro.”

 
Deel dit artikel: