17 ℃

Inge (32) maakt vandaag overuren om haar gezin een vlekkeloze Moederdag te bezorgen

Foto: LightField Studios / Shutterstock.com

De voorbereiding van Moederdag is voor veel moeders een hectische aangelegenheid. Ook Inge Borgstra (32) uit Dedemsvaart doet er alles aan om haar gezin een onbezorgde Moederdag te geven.

Inge kan niet wachten tot het Moederdag is. Ze wordt nu al emotioneel als ze denkt aan de lucht van vers verbrande croissants en te bittere thee: “Het is aandoenlijk om te zien dat mijn gezinnetje na al die jaren nog steeds geen flauw idee heeft hoe de oven werkt en dat drie theezakjes in een kopje kokend water niet zorgt voor extra lekkere thee. Ik kan er elk jaar weer tranen van in mijn ogen krijgen.”

Om de feestvreugde tijdens Moederdag nog verder te verhogen, maakt Inge overuren: “Tegen beter weten in schrijf ik een paar A4’tjes vol met tips en gebruiksaanwijzingen. Ik schrijf op hoe lang een eitje moet koken, hoe de oven aan moet, waar het bestek ligt en waar de luxe eierdopjes staan. Verder maak ik het fornuis spic en span en dek ik de tafel vast mooi in. En uiteraard zet ik onze drie brandblussers in de keuken met duidelijk commando’s hoe deze werken.”

“Vorig jaar begon ik veel te laat met de voorbereidingen. Toen rolde ik pas om drie uur ’s nachts mijn bed in”, zucht Inge. “Nu ben ik al begonnen voordat ik mijn dochter naar hockey had gebracht en mijn zoon naar voetbal. Dus voor middernacht naar bed gaan moet dit jaar lukken. En dat is ook wel nodig, want ik word morgen geheid om half zeven wakker gemaakt met de vraag waar de lucifers liggen om het elektrische fornuis aan te steken.”

 
Deel dit artikel: