Eindconclusie informateur Putters: “Nieuw kabinet op dit moment niet nodig”

Eindconclusie informateur Putters: “Nieuw kabinet op dit moment niet nodig”
Foto: YT CC

DEN HAAG - Het huidige demissionaire kabinet kan nog best een paar jaar mee. Dat staat in het eindverslag dat informateur Kim Putters donderdag aanbood aan de Tweede Kamer.

“In de afgelopen weken heb ik de noodzaak van een nieuw kabinet uitgebreid bestudeerd. Na uitvoerige gesprekken met PVV, VVD, NSC en BBB kom ik tot de conclusie dat een nieuw kabinet best leuk en verfrissend is, maar zeker niet cruciaal”, lichtte Putters toe.

Volgens Putters is het huidige kabinet weliswaar demissionair, maar verder nog prima in staat om te regeren. “Als we kijken naar de situatie in de afgelopen weken, dan zien we dat ons land ook met een demissionair kabinet goed functioneerde”, aldus de informateur. “De scholen waren gewoon open, de werkgelegenheid bleef op peil en het aantal misdrijven nam niet noemenswaardig toe. Het demissionaire kabinet doet het helemaal niet zo slecht, dus waarom zouden we het vervangen?”

Putters dankte de Tweede Kamer voor het vertrouwen en verklaarde zich bereid om na de verkiezingen van 2027 nogmaals de rol van informateur op zich te nemen.

 
Deel dit artikel: