14 ℃

Plasterk vindt gesprekken niet mislukt: “We hebben héérlijk zitten kletsen”

Plasterk vindt gesprekken niet mislukt: “We hebben héérlijk zitten kletsen”
Foto: Dutchmen Photography / Fotografiekb / Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com / EU2016 NL from The Netherlands / Wiki Commons CC BY 2.0

DEN HAAG - De wekenlange gesprekken met informateur Ronald Plasterk hebben niets opgeleverd en zeker geen nieuw kabinet. De opdracht van Plasterk lijkt mislukt. Zelf ziet hij dat anders.

De leiders van PVV, VVD, NSC en BBB hebben in de afgelopen weken uitgebreid met Plasterk gesproken. Hoewel die gesprekken geen enkel resultaat hebben gehad, waren ze volgens Plasterk absoluut niet zinloos. “Onze gesprekken hebben misschien geen nieuw kabinet opgeleverd, maar wel een boel gezelligheid”, aldus Plasterk. “Wat ik zo leuk vond, is dat de partijleiders allemaal heel gewone mensen zijn. Zelfs Dilan Yesilgöz bleek in het echt een heel leuke vrouw. Dat had ik totaal niet verwacht.”

“Sommige partijleiders namen een aardigheidje mee”, vervolgt Plasterk. “Van Caroline (Van der Plas, BBB, red.) kreeg ik een stuk Groninger worst. Zo eentje die met echte varkensdarmen is gemaakt. Héérlijk. Nee, echt, we hebben heerlijk zitten kletsen en heel wat af gelachen. Soms leek het wel een kroeg. Dat is het met mij hè. Als ik eenmaal begin te ouwehoeren, houd ik niet meer op, hahaha.”

Wat Plasterk betreft zijn de gesprekken dan ook niet mislukt: “Nee, er zijn echt vriendschappen ontstaan. Ik denk zeker dat we vaker met elkaar gaan afspreken. Alleen met Pieter en Geert liep het wat stroever. Die zijn wat serieuzer hè. Ze wilden het steeds over politiek hebben.”

 
Deel dit artikel: