11 ℃

Influencers moeten transparant zijn over hun IQ

Foto: Jp Wallet / Shutterstock.com / YT CC

Influencers en vloggers moeten binnenkort transparant zijn over hun intelligentie. Dit staat in een wetsvoorstel dat binnenkort zal worden behandeld.

Bij berichten van influencers op sociale media moet het laatst behaalde IQ duidelijk zichtbaar zijn. De gedachte hierachter is dat mensen gelijk een schatting kunnen maken van de kwaliteit en geloofwaardigheid van de berichtgeving.

“Een goede ontwikkeling”, zegt communicatiespecialist Michel Kruilers. “Vooral jonge mensen nemen de berichtgeving van iedere dwaas voor waarheid aan. Of ze laten zich leiden door een knap koppie. Maar recent hebben we toch kunnen zien dat zo’n Tim Douwsma heel wat minder slim is dan dat hij eruitziet.”

Nieuwspaal sprak een vooraanstaand influencer (IQ:69) die vooralsnog anoniem wenst te blijven: “Nou ja, kijk. Ten eerste: ik heb superveel respect voor een IQ. Weet je. Maar ik heb ook superveel respect voor mensen met een te laag IQ. Het is gewoon, weet je. Het gaat gewoon om de maatschappij. En dat is mijn mening.”

 
Deel dit artikel: