22 ℃

Wow! Influencer Femke Wiersma kreeg een bijbaan als minister

Wow! Influencer Femke Wiersma kreeg een bijbaan als minister
Foto: YT CC

DEN HAAG - Dat veel influencers een supervet leven hebben wisten we al, maar deze instagramchick heeft wel een héél coole bijbaan! Via Instagram had influencer Femke Wiersma al heel veel fans. Nu zij ook minister is, zal haar fanbase nog sneller groeien. 

Influencer Femke Wiersma vond in Den Haag de vetste bijbaan ever. Op Instagram heeft Femke maar liefst zevenduizend volgers. Ze is daarmee de eerste influencer die daarnaast ook nog een baantje als minister heeft. Sinds deze week is ze minister van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur. Wow! “Maar als je influencer én minister wilt zijn, dan moet je je wel aan wat regeltjes houden”, weet politiek analist Fons Knielen.

“Je mag als influencer-minister niet zomaar sponsordeals afsluiten”, legt Knielen uit. “Als Femke wordt benaderd door een make-up-merk voor een sponsordeal, dan moet ze dat voortaan melden. Voor elke nevenactiviteit geldt namelijk een meldplicht, dus ook als Femke via Instagram reclame wil maken voor bijvoorbeeld wenkbrauwverf.”

Toch is Femkes bijbaan als minister nog uitstekend te combineren met haar werk als influencer. Dat betekent dat ze ook tijdens haar ministerschap glamourfoto’s mag blijven maken met wijn, hippe girlz en sexy jurkjes.

 
Deel dit artikel: