16 ℃

Inflatie: Zelfs VVD’ers moesten dit jaar noodgedwongen naar de Lidl

Inflatie: Zelfs VVD’ers moesten dit jaar noodgedwongen naar de Lidl
Foto: Emilija Miljkovic / Shutterstock.com

Door de inflatie moesten veel Nederlanders hun leven dit jaar drastisch aanpassen. Door de gestegen prijzen van boodschappen werden zelfs leden en sympathisanten van de VVD gedwongen om beneden hun stand te gaan winkelen.

Uit een peiling van Bureau QuestionIt blijkt dat ook welgestelde huishoudens door de inflatie werden geraakt. Ruim 23 procent van de achterban van de VVD werd dit jaar gedegradeerd van Albert Heijn naar Lidl.

Bernard Houskens, voorzitter van de lokale VVD-fractie in de gemeente Remsbeek, spreekt van een zorgwekkende ontwikkeling: “De Lidl is uiteraard niet bedoeld voor VVD’ers, maar een deel van onze achterban heeft geen keus. Fatsoenlijke winkels zijn simpelweg te duur geworden. Ik ken verhalen van keurige VVD’ers die op zaterdagmiddag naar de Lidl moeten en daar tussen het gewone volk in de rij bij de kassa moeten staan. Dat is schrijnend.”

Houskens hoopt dat de situatie volgend jaar verbetert. “Dit is een probleem dat op landelijk niveau moet worden aangepakt”, zegt hij. “Er treedt een bepaalde verpaupering op. Als zelfs keurige, hardwerkende VVD’ers hun boodschappen bij de Lidl moeten doen, in wat voor land leven we dan?”

 
Deel dit artikel: