13 ℃

Inflatie treft Action: winkelvoorraad voor het eerst meer dan duizend euro waard

Foto: Mr Aesthetics / Shutterstock.com

Steeds meer Nederlanders merken de gevolgen van de oplopende inflatie. Wie een gehele Action wil leegkopen, zal daar meer dan duizend euro voor moeten neertellen. Dat blijkt uit berekeningen van het Nederlands Economisch Bureau (NEB).

De stijgende prijzen zijn het gevolg van het monetaire beleid van de Europese Centrale Bank. Tijdens de pandemie zijn vele miljarden in de economie gepompt, wat leidt tot sterk stijgende inflatie. Voor veel consumenten is een mand vol overbodige Chinese troep die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt en alleen maar in de weg staat bijna niet meer te betalen.

“Een jaar geleden was het nog mogelijk om voor 700 euro de complete voorraad van een gemiddelde Action-vestiging op te kopen. Nu moet voor dezelfde hoeveelheid plastic rommel al ruim duizend euro worden betaald”, zegt woordvoerder Thijs Vierspan van het NEB. “Een plastic bakje om kliekjes in te bewaren zodat je die een dag later alsnog kunt weggooien kost bij de Action nu zo’n 30 cent. Dat is al bijna meer dan de verpakking.”

 
Deel dit artikel: