Minister blijft bescheiden

Inflatie nog maar 11,2 procent, maar Kaag ziet af van huldiging

Foto: Ministerie van Buitenlandse Zaken / Kick Smeets / Flickr CC

Onder leiding van minister Kaag van Financiën is de inflatie in ons land sterk gedaald. Toch blijft Kaag bescheiden: ze ziet af van een publieke huldiging voor haar prestatie.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bedraagt de inflatie deze maand nog maar 11,2 procent op jaarbasis. Een flink verschil met vorige maand, toen de consumentenprijzen nog met 11,7 procent omhoog gingen. Nooit eerder kreeg een minister de inflatie zo snel onder controle.

Econoom Frans van Deuteren is onder de indruk van minister Kaag: “Zij slaagde erin om de inflatie in een maand tijd met maar liefst 0,5 procent te laten dalen. Dat is een ongekende prestatie waarvoor zij uiteraard alle lof verdient.”

Toch blijft minister Kaag bescheiden. Ondanks de mooie inflatiecijfers ziet zij af van een nationaal dankmoment. De publieke huldiging op het Leidseplein, waarin Kaag uitgebreid in het zonnetje zou worden gezet, gaat dan ook niet door. “Minister Kaag vindt een mooie bos bloemen al genoeg eer. En het is juist die nuchtere, pretentieloze houding die haar siert.”

 
Deel dit artikel: