18 ℃

Inflatie raakt vakantieganger: “We komen dit jaar niet verder dan Thailand”

Inflatie raakt vakantieganger: “We komen dit jaar niet verder dan Thailand”
Foto: StudioPortoSabbia / Shutterstock.com

De inflatie is in de afgelopen maand toch weer iets opgelopen. Gemiddeld stegen de prijzen met 5,2 procent ten opzichte van een jaar eerder. Ook vakanties zijn aanzienlijk duurder dan een jaar geleden. 

Dat het leven duurder is geworden, heeft ook zijn weerslag op het komende vakantieseizoen. Niet alleen vliegtickets werden duurder, maar door de gestegen prijzen in de supermarkt blijft er minder over voor het vakantiebudget. Nederlanders kunnen gemiddeld nog maar drie keer per jaar op vakantie. En áls ze gaan, gaan ze minder ver.

“Normaal vliegen we in de zomervakantie met ons gezin altijd naar een verre bestemming, maar dit jaar komen we niet verder dan Thailand. Daar zijn we al drie keer geweest, maar een echte vakantie kunnen we dit jaar niet betalen”, zegt Pieter de Gijle (36) uit Almere.

Ook student Marisa Tellekens (19) moest door de inflatie haar vakantieplannen bijstellen: “Ik had me er erg op verheugd om na mijn eindexamen een jaartje de wereld over te trekken. Australië, Kenia en dan nog een paar weekjes naar Costa Rica of zo. Nu moet ik na vier weken op Jamaica al naar huis. Ja, balen natuurlijk.”

 
Deel dit artikel: