21 ℃
Oogst valt tegen

Inflatie raakt plofkrakers in het hart

Inflatie raakt plofkrakers in het hart
Foto: Presslab / Shutterstock.com

De Amsterdamse politie signaleert een verontrustende toename in het aantal plofkraken in de hoofdstad. Om de toenemende onveiligheid aan te pakken, schakelt de politie maar liefst twee nieuwe rechercheteams in. Plofkraker Mohammed B. is teleurgesteld over de maatregel, juist omdat plofkraken door de hoge inflatie al minder winstgevend zijn.

“Net als iedereen hebben wij ook te maken met steeds hogere onkosten. Zo’n Audi A6 rijdt niet op water, onderdelen zijn moeilijk te krijgen en de laatste tijd zien we de opbrengsten ook nog eens teruglopen. Daardoor staan de winstmarges onder druk. Deze inflatiegolf raakt ons in het hart”, aldus B.

Wat de plofkraker betreft is er een simpele oplossing om de overlast en onveiligheid die bij plofkraken horen snel terug te dringen: “Zorg er gewoon voor dat de automaten goed gevuld zijn. Nu meer mensen krap bij kas zitten, wordt er veel meer contant geld opgenomen. Daardoor valt de oogst vaak tegen en moeten we extra kosten maken om onze omzet te halen. Verder valt het ons op dat er vooral biljetten van 50 euro in geldautomaten zitten. Dat lijkt ons in het huidige economische klimaat wat achterhaald. Vervang die gewoon met honderdjes en iedereen is weer blij.”

 
Deel dit artikel: