Inflatie merkbaar in supermarkt: voortaan twee muntjes in winkelkarretje

Inflatie merkbaar in supermarkt: voortaan twee muntjes in winkelkarretje
Foto: Sirozy / Shutterstock.com

Verschillende supermarkten zien zich genoodzaakt om de muntsloten op de winkelkarretjes aan te passen. Vanwege de inflatie is één muntje niet meer genoeg om een karretje los te maken uit de rij.

Sinds 1985 hebben de meeste winkelkarretjes een muntslot. Vroeger kon het slot worden geopend met een muntstuk van 50 cent. In de afgelopen jaren was de prijs bij veel supermarkten al verhoogd tot 1 euro. Vanwege de inflatie voert een supermarkt in Strielwouden nogmaals een prijsverhoging door.

“De inflatie is in de afgelopen maanden flink opgelopen. Een euro is helaas niet meer genoeg om de waarde van een winkelkarretje te dekken. Daarom zijn we helaas genoodzaakt om de muntsloten aan te passen”, zegt supermarktmanager Wolter Haaks.

Vanaf 1 september moeten klanten € 1,50 inleggen om het karretje te ontgrendelen, een prijsverhoging van maar liefst 50 procent. “Ik begrijp dat klanten dat vervelend vinden. Dat vind ik zelf ook”, zegt Haaks. “Maar voor anderhalve euro krijg je wel een prachtige winkelwagen. Dat lijkt mij nog steeds een prima deal. En als je de prijs achteraf bezien toch te hoog vindt, mag je het karretje gewoon terugbrengen. Vanzelfsprekend krijg je dan je geld terug.”

 
Deel dit artikel: