19 ℃

Ineke (62) overleefde het AstraZeneca-vaccin

Foto: Bricolage / Shutterstock.com

Na verhalen over bijwerkingen zijn veel Nederlanders huiverig geworden voor het coronavaccin van AstraZeneca. Toch hebben veruit de meeste mensen een goede kans om de vaccinatie te overleven.

Om de angst voor het AstraZeneca-vaccin weg te nemen, start de overheid met een grote voorlichtingscampagne. Volgens Ineke van Stamelen (62) uit Scheilingen is dat een wijze beslissing.

Ineke kreeg twee weken geleden haar eerste dosis van het AstraZeneca-vaccin en ze leeft nog steeds. Sterker nog: naar omstandigheden voelt ze zich prima. “Het prikje zelf deed een beetje pijn, maar van bijwerkingen heb ik tot nu toe niets gemerkt. Ik kan gewoon doen wat ik vóór de prik ook al deed. Lopen, fietsen, alles. Natuurlijk weet ik dat er AstraZeneca door mijn aderen stroomt, maar zo voelt het niet”, vertelt ze.

Sinds haar vaccinatie krijgt Ineke veel steun van haar omgeving: “Mijn kinderen bellen elke dag om te vragen hoe ik me voel. En mijn man zorgt goed voor me, de schat. Het is voor hem natuurlijk ook niet makkelijk dat zijn vrouw naar de media stapt met een of ander lulverhaal terwijl ze eigenlijk niks te melden heeft.”

 
Deel dit artikel: