18 ℃

“Ineens was er die enorme klap”

Bij een bomaanslag in de Turkse stad Istanbul zijn zaterdagavond minstens 44 mensen om het leven gekomen. 115 mensen raakten gewond. De Nederlander Dave Plat woont en werkt in Istanbul. Hij hoorde de bom afgaan.

dave-plat-istanbul-turkijeDe bomaanslag vond plaats bij het stadion van de voetbalclub Besiktas, niet ver van de homobar van Plat. “Mijn zaak was stampvol. Een jongen op het podium had slagroom op zijn borst. Ik liep even naar buiten om een sigaretje te roken. Toen was er ineens die enorme klap”, vertelt de 35-jarige ondernemer.

De bezoekers van Plat’s homobar raakten niet gewond, maar bij het stadion verderop was er paniek. “Ik zag vuur en rook. Al snel klonken de sirenes van de ambulances. Ik ben mijn zaak ingegaan en heb de muziek uitgezet. Ik heb snel de slagroom weggelikt en heb iedereen naar huis gestuurd.”

De aanslag in Istanbul was gericht tegen de politie. Eerst ontplofte een autobom bij een politiebusje. Amper een minuut later blies een man zichzelf op. Het is nog niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor de aanslag.

 
Deel dit artikel: