11 ℃

Indrukwekkende bioscoopfilm over Sylvana Simons

Er zijn vergevorderde plannen voor een bioscoopfilm over het leven van Sylvana Simons. Een Amerikaanse filmmaatschappij zou werken aan een indrukwekkend portret van de invloedrijke activiste.

sylvana-simons“Sylvana Simons heeft een ongekende bijdrage geleverd aan de strijd tegen racisme en ongelijkheid in de samenleving. De film wordt een rauw, nietsverhullend document over haar heldhaftige strijd tegen onder meer Zwarte Piet”, aldus een woordvoerder van Braveheart Cinema.

Simons begon haar carrière als danseres bij CB Milton en klom daarna in razend tempo op tot VJ bij clipzender TMF. Zij ontwikkelde zich al snel tot filosofe, politica en visionair. Silvana wordt vaak in één adem genoemd met Rosa Parks, Martin Luther King en Nelson Mandela. “Deze vrouw verdient veel lof voor alles wat ze voor onze samenleving heeft betekend. En nog steeds vecht zij onvermoeibaar en dapper tegen het onrecht. Je moet er niet aan denken hoe de wereld er uit zou zien zónder Sylvana Simons”, zeggen de filmmakers in een persbericht.

De film “Sylvana Simons, The Woman Who Changed The World” gaat waarschijnlijk nog dit jaar in première.

 
Deel dit artikel: