14 ℃

“India niet verantwoordelijk voor mooi weer in Nederland”

India wijst elke verantwoordelijkheid voor mooi weer in Nederland van de hand. Meteorologen zeggen dat ons land momenteel te maken heeft met een “Indian summer”, maar volgens de Indiase premier Narendra Modi is daar niets van waar.

Foto: Hafiz Ahmed / Shutterstock.com

Dit weekend werd Nederland opnieuw getroffen door zonnig en warm weer. Weerkundigen spraken al snel van een “Indian summer”. Dat leidde tot grote verontwaardiging bij de Indiase regering.

“Steeds als ergens in de wereld sprake is van mooi weer dat tot ver in het najaar aanhoudt, krijgt ons land de schuld. Nu wordt in Nederland gesproken over een ‘Indian summer’. Ons land wenst niet in verband te worden gebracht met mooi weer in Nederland”, zei de Indiase premier Narendra Modi.

Volgens Modi wordt het mooie weer in Nederland veroorzaakt door klimaatverandering en regionale luchtstromingen. Maar volgens weerbureau MeteoScience is dat onzin. “We hebben nu al twee zonnige en warme weekends achter de rug. En dat eind september”, concludeert weerman Thomas Indra. “Het valt moeilijk te ontkennen dat er wel degelijk sprake is van een ‘Indian summer’.”

 
Deel dit artikel: