In shape voor de winter? Zó werk je aan je winterlijf

In shape voor de winter? Zó werk je aan je winterlijf
Foto: Flotsam / Shutterstock.com

Vrouwen werken hard om hun lijf in shape te krijgen voor de winter. Toch zijn vrouwen vaak nog niet dik genoeg als het begint te vriezen. Het gevolg: vrouwen krijgen het koud. Voedingsdeskundige Elsbeth de Lange geeft advies.

Voor de winter is het belangrijk dat je voldoende onderhuids vet opbouwt. De vetlaag houdt je lichaamswarmte vast, waardoor je minder last hebt van de kou. “Begin op tijd met snacken”, adviseert De Lange. “Het duurt even voordat je vetlaag dik genoeg is. Als je wacht tot er sneeuw ligt, ben je eigenlijk al te laat.”

“Een mooie vetlaag krijg je niet vanzelf”, zegt de voedingsdeskundige. “Alleen groente vervangen door patat is echt niet voldoende. Een winterlijf vereist de hele dag eten. Het is belangrijk om vooral ’s avonds te snacken, vlak voordat je naar bed gaat. Probeer elke avond minimaal drie uur op de bank door te vreten. Netflix is daarbij een prima hulpmiddel.”

Om je winterdieet vol te houden heeft De Lange nog een tip: “Beloon jezelf! Heb je netjes je zak chips leeggegeten? Trakteer jezelf dan op een fles wijn. Je hebt het tenslotte verdiend.”

 
Deel dit artikel: