16 ℃

In coronatijd tóch lekker op vakantie? In Griekenland kan het!

Foto: Kostasgr / Shutterstock.com

Deze week ontstond veel ophef over een vakantietripje van koning Willem-Alexander. De koning reisde naar Griekenland, terwijl andere Nederlanders vanwege het coronavirus thuis moeten blijven of ziek in bed liggen. Toch is die ophef helemaal niet nodig.

Griekenland is goed voorbereid op toeristen uit coronalanden. In de meeste hotels kun je al voor een paar honderd euro een weekje in quarantaine. En in de ziekenhuizen is plaats voor honderden buitenlandse coronapatiënten die er even tussenuit willen.

“De ziekenhuizen in Chersonissos, Rhodos en Corfu hebben maatregelen genomen om ook in coronatijd toeristen te kunnen ontvangen. Een groot deel van de Griekse bevolking is afhankelijk van het toerisme. Daarnaast willen coronapatiënten weleens in een ander bed liggen”, zegt Dimitris Vakrinos van het Grieks Bureau voor Toerisme.

De toeristenbedden zijn populair. Volgens reisorganisatie Tuvi hebben al tientallen Nederlanders een coronavakantie geboekt. Het gaat vooral om gezinnen waarvan een ouder of grootouder besmet is met het coronavirus.

In de Griekse stad Thessaloniki heb je al een ziekenhuisbed voor 299 euro per week, all inclusive. Hou je van een beetje meer luxe, ga dan eens kijken in Agia Galini. In het schilderachtige vissershaventje ligt een prachtig nieuw ziekenhuis, waar je voor nog geen 600 euro een week op de intensive care ligt.

 
Deel dit artikel: