15 ℃

In deze slagerij zijn vrouwen veilig: “Mannen komen er hier niet in”

In deze slagerij zijn vrouwen veilig: “Mannen komen er hier niet in”
Foto: iStockPhoto - Getty Images

In Assen is dit weekend de allereerste “women only”-slagerij geopend. De winkel lijkt niet anders dan andere slagerijen, maar er is één verschil: mannen zijn er absoluut niet welkom.

Niet alleen het personeel is zuiver vrouwelijk, ook de klanten zijn allemaal vrouw. “Mannen komen er hier niet in”, zegt eigenaresse Anna Rodriguez streng. “In mijn winkel hoeven vrouwen niet bang te zijn voor een seksistische opmerking of een ongewenste aanraking. Vrouwen kunnen hier rustig hun vlees kopen, zonder te worden geconfronteerd met mannen.”

Het idee kreeg Anna in Roemenië, waar manvrije winkels heel normaal zijn. Nu is haar zaak nog de enige in Nederland, maar de bakker en de supermarkt overwegen ook om mannen buiten te houden. De formule is een succes.

“Een verademing”, noemt Sylvia Vennebos de damesslagerij. Ze is de eerste vaste klant. “Het vlees is uitstekend en de meiden achter de toonbank zijn heel vriendelijk. Maar voor mij is het belangrijkste dat er geen mannen zijn. Dat voelt heel veilig. En die typische mannengeur hè, die heb je hier niet.”

 
Deel dit artikel: