24 ℃

Ilse overleefde storm Ciarán: “Ik weet nu pas echt hoe Oekraïners zich voelen”

Ilse overleefde storm Ciarán: “Ik weet nu pas echt hoe Oekraïners zich voelen”
Foto: Geartooth Productions / Shutterstock.com

HENGELO - Ilse Baarstra (38) uit Hengelo heeft de storm Ciarán ternauwernood overleefd. De tuinstoelen tuimelden door haar tuin. Na deze extreme ervaring zegt de Hengelose zich goed voor te kunnen stellen wat Oekraïners moeten voelen tijdens hevige bombardementen.

“Het was verschrikkelijk”, snikt Ilse als haar wordt gevraagd naar haar ervaringen met storm Ciarán. “Twee tuinstoelen vielen om en een bloempot met tijm kletterde met grof geweld op de grond. Mijn tuin leek wel een oorlogsgebied. En dan heb ik het nog niet eens over het slagveld op straat. Rond het middaguur stond een pakketbezorger voor mijn deur. Bij het openen van mijn voordeur blies de wind met een handvol halfverrotte en natte bladeren zo mijn huis in. Ik ben nog nooit zo bang geweest.”

Storm Ciarán heeft Ilse dan ook een geheel andere kijk op de wereld gegeven: “Als je oog in oog met de dood hebt gestaan, ga je de wereld om je heen totaal anders bekijken. Ik heb dan ook besloten om mijn leven over een andere boeg te gooien. Tot een paar dagen geleden was ik erg begaan met de wereld om me heen. Ik maakte geld over naar oorlogsslachtoffers en deed vrijwilligerswerk. Daar stop ik per direct mee. Ik besef me nu meer dan ooit dat je zomaar uit het leven gerukt kan worden. Het wordt nu tijd om voor mezelf te kiezen.”

 
Deel dit artikel: