12 ℃

“Ik wist helemaal niet dat hij gekloond was”

Een trieste dag voor Diane Klusters en haar hond Sammy. De hond blijkt te zijn gekloond. Sammy moet voor 1 januari worden afgemaakt. Het klonen van dieren is in Nederland niet toegestaan.

ik-wist-niet-dat-mijn-hond-gekloond-wasIn ons land lopen naar schatting enkele duizenden gekloonde dieren rond. Meestal weten de baasjes niet eens dat ze gekloond zijn. “Ik kocht Sammy drie jaar geleden bij een fokker. Nu blijkt dat die man dus de hele boel gekloond heeft”, zegt Diane met tranen in haar ogen.

Vorige week kreeg Diane een brief van de Rijksveterinaire Dienst (RVD). “Daarin stond dat alle gekloonde honden van die fokker moeten worden afgemaakt, ook Sammy. Ik ben er kapot van.”

Woordvoerder Lau Heeskers van de RVD begrijpt het verdriet van Diane. “Natuurlijk is het heel vervelend om te moeten ontdekken dat je huisdier illegaal is. Toch is het noodzakelijk dat deze dieren allemaal worden geruimd. Zo zijn nou eenmaal de regels”, aldus Heeskers.

Sammy krijgt deze week nog een spuitje. Gelukkig is er een klein beetje troost voor Diane: ergens lopen nog zeker vijftig identieke Sammy’s rond.

 
Deel dit artikel: