12 ℃

“Ik heb gewoon heel veel geluk gehad”

“Ik heb gewoon heel veel geluk gehad”
Foto: Jp wallet / Shutterstock.com

Lianne Pulleman (23) heeft een baan waar de meeste mensen jaloers op zullen zijn. “Ik realiseer me elke dag dat ik ongelofelijk veel geluk heb gehad. Dankzij mijn werk kan ik de wereld een beetje mooier maken. Als kind droomde ik daar al van. Nu kan ik zeggen: ik heb het toch maar mooi geflikt!”, lacht ze.

Lianne werkt in een callcenter. Veertig uur per week mag ze willekeurig mensen bellen en hen een energiecontract aanbieden. Een baan waar veel jongens en meiden van haar leeftijd alleen maar van kunnen dromen.

“Ja, natuurlijk zijn mensen weleens jaloers”, zegt Lianne. “Ik snap dat dit een droombaan is. Ik ben ook heel dankbaar dat ik dit werk mag doen. Maar het werk van een callcentermedewerker wordt vaak geromantiseerd hoor. Het is heus niet alleen maar glitter en glamour. Soms moet er ook gewoon gewerkt worden.”

“Het leukst aan mijn werk? Dat is het contact met de mensen”, vertelt ze. “Mensen vinden het heel fijn als ik bel. Ik kan echt een verschil maken in iemands leven. Die blije reacties, als ik vertel dat ik ze een energiecontract mag aanbieden. Tja, daar doe je het voor.”

 
Deel dit artikel: