22 ℃

“Ik heb een rotkind… toch een cadeautje in de schoen?”

Foto: Ulza / Shutterstock.com

Elke maand leggen we een lezersvraag voor aan de deskundige. Vandaag beantwoordt pedagoog Gerard Zilver de vraag van Chalana de Horst uit Huissen.

Chalana de Horst: “Nu Sinterklaas weer in het land is, zit ik met een ingewikkeld dilemma. Volgens de traditie geeft Sinterklaas alleen cadeaus aan lieve kinderen. Nu was mijn zoontje Davy in de afgelopen maanden echt een rotkind. Hij verdient dus eigenlijk geen cadeautje in de schoen. Hoe ga ik hiermee om?”

Gerard Zilver, pedagoog: “Het is belangrijk dat u als ouder consequent bent. Als uw vervelende kind ondanks zijn gedrag toch een cadeau krijgt, verliest Sinterklaas zijn geloofwaardigheid. Op die manier maakt u de traditie kapot. Het sinterklaasfeest is juist een prachtig moment om uw kind af te rekenen op zijn irritante gedrag. Laat dat schoentje dus gerust leeg. Vergeet niet dat zijn klasgenootjes allemaal wél een presentje krijgen. Ziet u Davy’s beteuterde gezichtje al voor u? Puur genieten. Davy moet leren dat zijn nare gedrag niet onbestraft blijft. Uw wraak zal zoet zijn, ook al moet u er tot december op wachten.”

 
Deel dit artikel: