Tessa: “Ik drink vooral voor mijn kinderen”

Tessa de Vliegert (25) uit Driebergen houdt eigenlijk helemaal niet van alcohol. Ze drinkt vooral voor haar kinderen. “Twee flessen wijn per dag, soms meer. Mijn kinderen vinden het fantastisch”, zegt ze.

Tessa drinkt vooral voor haar kinderenTessa werd al jong moeder van twee kinderen. Destiny is nu 6 en Damian is 4. Het drinken begon min of meer per toeval. “Mijn kids waren een avondje alleen thuis, omdat ik naar de kroeg was. Toen ik stomdronken thuiskwam en van de trap viel, gierden ze van het lachen. Ik maak altijd grapjes als ik dronken ben. Damian moet daar het hardst om lachen.”

Haar kinderen genieten het meest als Tessa ’s morgens al begint. “Meestal zorg ik dat ik om 10 uur dronken ben. Dan begint mijn gestuntel al vroeg. Destiny moedigt me dan aan: Meer, mama! Meer! Tegen de middag kan ik al niet meer op mijn benen staan. Dan hebben ze de grootste lol.”

Stoppen met drinken, daar moet Tessa niet aan denken. “Nee, dan word ik zo’n saaie huismuts. Ik ben een veel leukere moeder als ik dronken ben. Destiny wil dolgraag met me meedrinken, maar ze moet natuurlijk eerst wachten tot ze 14 is.”

 
Deel dit artikel: