Kaasboerinneke: “Ik ben grieperig, maar sta 1,5 meter van mijn klanten vandaan”

Viclab / Shutterstock.com

Carolien Wiebenga, eigenaresse van de kaashandel Het Kaasboerinneke, staat al 23 jaar op de markt van Blundel. Ook zaterdag heeft ze haar handelswaar prachtig uitgestald. Maar hoe aanlokkelijk haar kazen er uit zien, zo belabberd ziet ze er zelf uit.

Haar neus is rood als een aardbei en haar ogen zijn waterig. “Ik ben inderdaad niet helemaal topfit. Ik heb het warm en moet steeds hoesten. Ik heb het gevoel alsof ik geen lucht krijg”, erkent de struise verkoopster, “Maar ik sta al 23 jaar op deze markt en een lichte griep gaat daar heus geen verandering in brengen.”

Als we vragen of ze niet bang is dat ze haar klanten in gevaar brengt, zegt ze: “Mijn klanten staan minimaal anderhalve meter van mij vandaan, dus dat is helemaal volgens de voorschriften van het RIVM.”

Met een soepel gebaar dat haar deskundigheid verraadt, snijdt Carolien een pond kaas van een onaangetast kaaswiel af. Voordat ze de kaas kan inpakken, ontsnapt haar een fikse nies. Net op tijd kan ze haar katoenen zakdoek voor haar mond houden. Ze lacht verontschuldigend, vouwt haar zakdoek netjes op, en gaat verder met inpakken.

“Zie je wel”, zegt ze triomfantelijk, “niets aan het handje.”

 
Deel dit artikel: