“Ik ben bang voor mijn eigen zoon”

“Meestal hebben we het heel gezellig samen hoor. Maar soms kan Samaël ineens heel driftig worden. Dan begint hij te schreeuwen en braakt hij alles onder.”

Foto: Motor tion Films / Shutterstock.com

Marieke Verhoeven is moeder van de 8-jarige Samaël, een kind met ernstige gedragsproblemen. “Overdag slaapt hij veel, maar ’s nachts juist niet. Dan hoor ik hem tekeer gaan in zijn kamer. Hij gooit met spullen en roept dingen in het Latijn. Ik word er heel bang van”, vertelt Marieke. “Twee maanden geleden stak hij zijn cavia in brand. Toen besloten we om hulp te gaan zoeken.”

Samaël wordt behandeld door kinderpsycholoog Reimert van der Veen. “Het is belangrijk om kinderen van deze leeftijd zélf invloed te geven op hun therapie”, vertelt Van der Veen. “Samen met Samaël hebben we een speciaal behandelplan opgesteld. We ontdekten dat Samaël erg geïnteresseerd is religie en alles wat daarmee te maken heeft. Tijdens onze sessies geven we hem de ruimte om daarover te vertellen.”

“Zijn gedrag is inmiddels iets verbeterd”, zegt moeder Marieke. “Hij speelt niet meer altijd alleen in het bos. Soms zoekt hij contact met andere kinderen. Maar af en toe zegt hij nog heel nare dingen. Dan roept hij dat ik moet branden en zo. Dat is niet leuk om te horen, als moeder.”

 
Deel dit artikel: