Iglo steeds aantrekkelijker voor starters op de woningmarkt

Foto: Dielemans Photos / Topimages / Kaspri / New Africa / Shutterstock.com

Voor starters op de woningmarkt wordt de iglo een serieuze optie. De afgelopen dagen zijn de prijzen van iglo’s enorm gedaald. Volgens experts heeft dit vooral te maken met het stijgende aanbod van iglo’s op de woningmarkt.

Iedereen die de laatste dagen een kijkje heeft genomen op de site van huizenverkoper Funda weet dat het aanbod van iglo’s in de afgelopen dagen enorm is toegenomen. Alleen al in Amsterdam zijn op dit moment duizenden iglo’s te koop. Daarnaast worden in rap tempo iglo’s bijgebouwd. Vanzelfsprekend dalen hierdoor de prijzen.

Volgens makelaar Jorn Verhoeven heeft de prijsdaling niet alleen te maken met het overaanbod: “Je ziet dat de iglo voor veel starters nog steeds geen alternatief is voor een standaard huis. In Amsterdam kiest men liever voor een klein appartement driehoog achter, dan voor een ruime iglo. Dit komt vooral door onbekendheid met de iglo als volwaardig huis. Ik merk dat veel mensen best in een iglo willen wonen, maar toch bang zijn dat ze dan in de zomer geen huis meer hebben.”

 
Deel dit artikel: