14 ℃

Iedere vrijdag verplicht klimaatmarcheren

Het grote succes van de klimaatmarsen krijgt een vervolg. Vanaf volgende maand zal iedere vrijdag een klimaatmars worden gehouden. Daarbij moet iedere scholier tussen de 12 en 18 jaar meemarcheren. 

Foto: Dutchmen / Shutterstock.com

“John Ewbank schrijft momenteel een klimaatlied en daar zal wekelijks op gemarcheerd gaan worden. We zijn ook bezig met een uniform en grote vaandels”, vertelt een van de marsleiders trots. “Moeder Aarde eist van ons dat we ons helemaal geven voor het klimaat. Mijn leven staat dus voor 1000% in dienst van klimaatverbetering en zo. Moeder Aarde heeft mij persoonlijk geroepen om de aarde te redden”, zegt hij opgewonden.

De demonstranten zullen aan het einde van iedere mars zich op de knieën buigen voor een gebed tot Moeder Aarde. Met eerbiedig het voorhoofd op de grond wijden ze zich aan de grote Missie: de planeet voor de ondergang behoeden. “Ze moeten hun hele wezen richten op het behoud van de planeet en ons klimaat”, laat de marsleider weten. “Ondertussen hebben de leraren iedere vrijdag vrij. Daarmee lossen we het lerarentekort op en ook wordt de werkdruk in het onderwijs minder. Twee vliegen in één klap dus. Alhoewel die uitsterven, wist u dat?”

 
Deel dit artikel: