23 ℃

IC-verpleegkundige Marije: “Mensen snappen nu dat wij afhankelijk zijn van giften”

Foto: Kovop58 / Sfam photo / Shutterstock.com

“De steun die wij nu krijgen, ook financieel, is echt hartverwarmend. Mensen snappen nu eindelijk dat wij afhankelijk zijn van giften”, zegt IC-verpleegkundige Marije Verkerke.

Steeds meer Nederlanders geven geld aan het personeel van de ziekenhuizen, dat zich dag en nacht inzet voor coronapatiënten. Deze week startte de inzamelingsactie Geef voor Zorgverleners. En verpleegkundigen in Den Haag krijgen van een anonieme weldoener ieder 180 euro. IC-verpleegkundige Marije Verkerke is diep geraakt door de gulle giften.

“Artsen, anesthesisten en verpleegkundigen, dat zijn allemaal straatarme mensen”, legt Marije uit. “We krijgen natuurlijk wel een basissalaris, maar we moeten het vooral hebben van mensen die ons iets toestoppen. Daarom zijn die inzamelingsacties hard nodig.”

Zelf ontving Marije al vijftig euro aan donaties. “Dat heb ik opzij gezet voor de toekomst”, zegt ze. “Een weekendje Texel, of misschien een tweedehands auto, daar droom ik van.”

Marije staat aan het bed van een coronapatiënt die net is ontwaakt uit zijn coma. Hij stopt vijf euro in haar hand. Marije is zichtbaar opgelucht. “Dankuwel meneer”, glundert ze. “Nu kan ik voor vanavond iets te eten kopen.”

 
Deel dit artikel: