13 ℃

Ibrahimovic: “Leeuw was zelf ook geen lieverdje”

Foto: Ph Fab / Shutterstock.com / Chrisbeez / Pixabay

Zlatan Ibrahimovic krijgt op internet veel kritiek. De 39-jarige spits van AC Milan zou in Zuid-Afrika een leeuw hebben doodgeschoten. Nu blijkt dat de leeuw zelf óók dieren doodde.

Zweedse media melden dat Ibrahimovic tien jaar geleden tijdens een plezierjacht in Zuid-Afrika een leeuw heeft doodgeschoten. Na afloop zou hij de schedel en de vacht van het dier als trofeeën hebben meegenomen. Dierenliefhebbers zijn woedend op de voetballer, maar volgens Ibrahimovic is dat onterecht.

“Nu neemt iedereen het op voor de leeuw, maar dat is niet eerlijk”, zegt Ibrahimovic. “De leeuw was zelf ook geen lieverdje hoor. Hij jaagde zelf ook. Een week voor zijn dood vermoordde hij nog een onschuldige gazelle. Dat ging op brute wijze. De gazelle rende voor zijn leven, maar tevergeefs. Het arme dier moet echt pijn hebben gehad.”

Ibrahimovic hoopt op meer begrip. “Ik ben zelf ook een dierenliefhebber. Door de leeuw te doden, heb ik het leven gered van tientallen potentiële prooien. Een bedankje lijkt mij wel op z’n plaats.”

 
Deel dit artikel: