27 ℃

Hyves komt met “sociaal netwerk”

De spelletjessite Hyves komt binnenkort met een soort “sociaal netwerk”. Op de nieuwe site kunnen mensen gratis een profielpagina maken en contact leggen met vrienden. Via de site wordt het ook mogelijk om interessante links of foto’s met elkaar te delen.

Hyves-komt-met-sociaal-netwerk“Met het nieuwe Hyves kun je, via de computer, contact houden met vrienden. Je kunt je vrienden laten weten wat je aan het doen bent, of wat je hebt gegeten. In Amerika zijn zogenoemde ‘sociale media’ al heel succesvol. Wij denken dat ook in Nederland behoefte bestaat aan een dergelijke website”, aldus een woordvoerder van Hyves.

Uniek op de nieuwe website worden piepkleine plaatjes, waarmee gebruikers een emotie kunnen uitdrukken. Met een lachend gezichtje kan men bijvoorbeeld laten weten dat men blij is. Er is een hartje om iemand de liefde te verklaren en een dansende banaan staat voor botte lust. Of er ook een chatfunctie komt, wil Hyves nog niet zeggen.

Insiders zijn enthousiast over het nieuwe netwerk en denken dat Hyves hiermee een gat in de markt heeft gevonden. Joop van den Ende en de Telegraaf Media Groep worden genoemd als mogelijke investeerders. In september 2019 moet het nieuwe Hyves operationeel zijn.

 
Deel dit artikel: