14 ℃

Hulpverleners bij TT Assen helpen mannen met acute midlifecrisis

Hulpverleners bij TT Assen helpen mannen met acute midlifecrisis
Foto: Assa2215 / Dario Dominin / Shutterstock.com

Een team van ambulante psychologen was in het afgelopen weekend aanwezig bij de TT in Assen om bijstand te verlenen aan mannen met een acute midlifecrisis. Veel bezoekers van het motorevenement vertonen symptomen van een midlifecrisis. Gespecialiseerde hulpverleners waren ter plaatse voor de eerste opvang.

Rob Wijnsleper was pas 47 toen de crisis toesloeg. “Ik had een goede baan als vertegenwoordiger, een lieve vrouw en twee kinderen. Toen begon het. Mijn buik zette uit en ik kreeg de onbedwingbare behoefte om een motor te kopen. Ik ruilde mijn vrouw in voor een nieuwe en mijn auto voor een motor. Mijn huisarts stelde toen de diagnose midlifecrisis.”

Naast prostaatproblemen is een midlifecrisis de belangrijkste doodsoorzaak onder mannen van middelbare leeftijd. Bij de TT in Assen konden mannen op speciaal daarvoor ingerichte plekken terecht voor psychische bijstand.

Wanda Derks (20) werkte het hele weekend als ambulant hulpverlener bij de TT Assen: “Vaak hebben deze mannen behoefte aan een beetje aandacht. Ze compenseren hun aftakelende lichaam met een lawaaiige motorfiets. Bij mij vinden ze een luisterend oor. Soms lucht het al enorm op als zo’n man even over zijn motor mag praten.”

 
Deel dit artikel: