11 ℃

Eerste hulptransport met Netflix-series aangekomen in gebieden zonder internet

Eerste hulptransport met Netflix-series aangekomen in gebieden zonder internet
Foto: Belen B Massieu / Shutterstock.com

Een container met vierduizend videobanden is vandaag aangekomen in de Zambiaanse provincie Luapula. Het transport maakt deel uit van de ontwikkelingshulp van streamingplatform Netflix aan gebieden zonder internet.

Netflix-hulpcoördinator Moriah Mills begeleidde het transport. Volgens haar is de noodhulp hard nodig: “Vooral in Centraal-Afrika is de situatie heel schrijnend. Hier heeft 78 procent van de bevolking nog geen toegang tot Netflix. Miljoenen Afrikanen hebben geen idee hoe ze hun avond door moeten komen. Als je hier begint over Wednesday, denken ze dat je het over woensdag hebt.”

De Verenigde Naties willen dat 90 procent van de wereldbevolking in 2030 toegang heeft tot minstens één streamingdienst. Tot die tijd zal Netflix de bevolking via videobanden voorzien van de meest essentiële series.

De eerste vierduizend videobanden worden deze week uitgedeeld onder de bevolking van Luapula. “Een mooi begin, maar er is nog veel werk te doen”, zegt Mills. “Vergis je niet, deze mensen moeten een enorme achterstand inlopen. Oude series als Oranje Is The New Black, House of Cards en zelfs Stranger Things moeten hier allemaal nog gebinged worden.”

 
Deel dit artikel: