Hulpacties voor John de Mol komen op gang

Foto: S. Bukley / Shutterstock.com

Vrijwilligers gaan in verschillende plaatsen collecteren voor John de Mol, die financieel is getroffen door het schandaal rond The Voice of Holland.

The Voice of Holland is per direct van de buis gehaald, nadat bekend werd dat ten minste een en mogelijk meer medewerkers van het programma zich schuldig hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Gevreesd wordt dat het bedrijf van De Mol hierdoor veel inkomsten misloopt.

Andere ondernemers begrijpen het verdriet van John de Mol. “Ik heb mijn eenmanszaakje tijdelijk moeten sluiten en heb al maanden geen inkomen”, vertelt horecaondernemer Nicole Juils van Grand Café Candida. “Maar bij John de Mol gaat het natuurlijk om veel grotere bedragen. Heel, heel sneu dat uitgerekend hem dit moet overkomen.”

Ook mediakenner Paul van Geelkerken gaat in zijn woonplaats Hilversum langs de deuren om te collecteren voor John de Mol. “Ik hoop dat we voldoende geld ophalen om zijn leed enigszins te verzachten”, zucht hij. “We mogen de grootste televisieproducent van Nederland niet in de kou laten staan. Laten we niet vergeten dat ook hij slachtoffer is in dit hele verhaal. Ik probeer vandaag nog een zak krentenbollen bij hem af te geven. Het is niet veel, maar ik doe wat ik kan.”

 
Deel dit artikel: