22 ℃

Hulpactie ‘Nieuwe Tas voor Sylvie Meis’ komt moeizaam op gang

Hulpactie ‘Nieuwe Tas voor Sylvie Meis’ komt moeizaam op gang
Foto: Piotr Zajac / Shutterstock.com

Weinig Nederlanders lijken bereid om geld te geven voor een nieuwe tas voor Sylvie Meis. Uren na de start van de hulpactie is nog slechts honderd euro ingezameld.

Sylvie Meis werd afgelopen week het slachtoffer van een woninginbraak, waarbij haar handtassen ter waarde van zo’n 800.000 euro werden buitgemaakt. Ook het topstuk, een tas van Hermès ter waarde van 100.000 euro, werd gestolen. Fans van Sylvie Meis kwamen direct in actie om haar te helpen. Via een inzamelingsactie hopen ze voldoende geld bijeen te brengen zodat Sylvie een nieuwe tas kan kopen.

“Sylvie is een gewone vrouw en moet af en toe ook gewoon boodschappen doen. Daar heeft ze een tas voor nodig, net als iedereen”, zegt initiatiefnemer Lieke Bleekenberg.

Toch zijn er tot nu toe maar drie donaties voor Sylvie binnengekomen. “Helaas loopt het nog niet echt storm”, geeft Bleekenberg toe. “We hebben nu in totaal 102 euro ingezameld, dus we komen nog 99.898 euro tekort. Blijkbaar hebben mensen geen idee wat een tas tegenwoordig kost.”

 
Deel dit artikel: