13 ℃
Burgemeester akkoord:

Huldiging Mia en Dion na overwinning Songfestival vindt plaats in Amsterdam

Huldiging Mia en Dion na overwinning Songfestival vindt plaats in Amsterdam
Foto: Gemeente Amsterdam / Wiki Commons free use / Avrotros / Jasper Suyk

Mia Nicolai en Dion Cooper zullen na hun overwinning bij het Eurovisie Songfestival worden gehuldigd in Amsterdam. De huldiging zal plaatsvinden op zondag 14 mei, de dag na de finale van het Songfestival.

Volgens burgemeester Halsema lag de keuze voor Amsterdam voor de hand. “Gezien de enorme populariteit van Mia en Dion verwachten we bij de huldiging tienduizenden enthousiaste fans. Amsterdam is de enige stad die zo’n grote menigte een plaats kan bieden. En daarnaast is het natuurlijk een grote eer om zulke talenten in Amsterdam te mogen verwelkomen”, aldus Halsema.

Na aankomst uit Liverpool zullen Mia Nicolai en Dion Cooper eerst een zegetocht houden door de Amsterdamse grachten. Daarna gaan ze naar het Museumplein, waar het duo met hun overwinning zal worden gefeliciteerd door koning Willem-Alexander. De voorbereidingen voor de huldiging zijn inmiddels al in volle gang. Morgen wordt het erepodium gebouwd.

Na de huldiging volgt een tournee langs de 10 grootste steden van ons land, waar Mia en Dion het winnende liedje live zullen zingen.

Het is nog niet duidelijk in welke Nederlandse stad het Eurovisie Songfestival volgend jaar zal plaatsvinden.

 
Deel dit artikel: