16 ℃

Huizenmarkt Syrië nog altijd in crisis

Het wil maar niet lukken om de huizenmarkt in Syrië uit het slop te trekken. Ondanks de groei van de wereldeconomie en de lage hypotheekrente hebben maar weinig kopers belangstelling voor een huis in Syrië. 

Foto: Smallcreative / Shutterstock.com

Wat de woningmarkt betreft, valt de Syrische hoofdstad Damascus uit de toon bij andere wereldsteden. Want terwijl de gemiddelde waarde van een koopwoning in Amsterdam, Londen en Milaan in de afgelopen jaren flink steeg, daalden de huizenprijzen in Damascus met maar liefst 85 procent. In het noorden was de prijsdaling zelfs nog extremer.

Rijke Europeanen profiteren van de lage huizenprijzen. Het Nederlandse echtpaar Victor en Liesbeth Bukken kocht een tweede huis in de Noord-Syrische stad Aleppo. “Het stond al een tijdje leeg, nadat de vorige bewoner plotseling het land uit moest”, vertelt Victor. “Er moet nog wel het een en ander aan gebeuren hoor. De voorgevel ligt op straat. Maar ja, wat wil je voor die prijs? We hebben er nog geen tienduizend euro voor betaald.”

Voor investeerders biedt Syrië veel kansen, meent Bukken: “Aleppo is een stad met veel potentie. Wil je investeren in Syrisch onroerend goed, dan is nu het moment om in te stappen, voordat prins Bernhard junior hier de boel opkoopt.”

 
Deel dit artikel: