17 ℃

Huizen onbetaalbaar? Gert en Marije bouwden hun landelijke woning gewoon zélf

Huizen onbetaalbaar? Gert en Marije bouwden hun landelijke woning gewoon zélf
Foto: Daseaford / Valua Studio / Shutterstock.com

BUURLO - Na een korte dip door de gestegen hypotheekrente zitten de huizenprijzen weer stevig in de lift. Door de krapte op de woningmarkt lijkt een woning vooral voor starters onbereikbaar. Maar voor wie een beetje creatief is, zijn in het bos nog genoeg mogelijkheden. 

“In de zoektocht naar een woning wordt het bos meestal over het hoofd gezien, terwijl juist daar nog volop kansen liggen”, zegt woningexpert Maarten Konijnenbergh. “De bouwmaterialen zijn vaak al in het bos aanwezig. En wat je daar niet kunt vinden, haal je gewoon bij de bouwmarkt.”

Gert Biesterink (25) en Marije Vliert (30) bouwden hun eigen woning op de Veluwe. “Toen wij wilden gaan samenwonen, leek een betaalbaar huis op het eerste gezicht onvindbaar. Mijn vriend kwam op het idee om zelf te gaan klussen. Het hele project hebben we met spaargeld kunnen financieren. We hadden dus geen hypotheek nodig”, vertelt Marije. “Een huis bouwen met duurzame materialen in een bosrijke omgeving. Wie wil dat nou niet?”

“Veel starters zijn te veeleisend”, vult Gert aan. “Natuurlijk hadden wij ook liever een stenen huis gehad, met een deur en ramen en zo. Maar je moet ook realistisch zijn.”

 
Deel dit artikel: