27 ℃
Gemeente gaat nog niet handhaven

Huishoudens krijgen week langer de tijd om kerstboom te zetten

Huishoudens krijgen week langer de tijd om kerstboom te zetten
Foto: Pavlo Glazkov / Shutterstock.com

Wie nog steeds geen kerstboom heeft gezet, krijgt nog zeven dagen om dat alsnog te doen. Omdat relatief veel huishoudens de kerstboom nog moeten zetten, hebben de gezamenlijke gemeenten besloten om hen daarvoor een week extra te geven.

Uit een inventarisatie blijkt dat in ruim een kwart van de huishoudens nog geen kerstboom staat. Toch komen de gemeenten nog niet in actie. “Natuurlijk had de kerstboom al lang gezet moeten zijn, maar wij vinden het te vroeg om nu al te gaan handhaven”, zegt woordvoerder Chris Balterius.

Volgens Balterius zullen de controleurs niet eerder dan 23 december de straat op gaan: “Er kunnen allerlei redenen zijn waarom mensen de kerstboom nog niet hebben gezet. Denk bijvoorbeeld aan drukte op het werk, financiële problemen of een sterfgeval in de familie. Daarom wordt er soepel met de regels omgegaan. Huishoudens zonder kerstboom krijgen eerst nog een waarschuwing en de kans om zelf hun fout te herstellen. Pas als er 24 uur later nóg geen boom staat, volgt een boete. Maar dan heb je het ook wel heel bont gemaakt.”

 
Deel dit artikel: