19 ℃

Huisartsen: “Geen medelijden met hooikoortspatiënten”

Foto: Monkey Business Images / Shutterstock.com

Huisartsen waarschuwen mensen met hooikoorts om zich in de komende tijd vooral koest te houden. “De hele zorgsector is ontzettend druk met het coronavirus. Aanstellerij over een beetje pollen kunnen we er nu echt niet bij hebben”, zegt huisarts Jos Koelewijn.

Zo’n 20 procent van de bevolking zegt last te hebben van hooikoorts. Het Algemeen Dagblad meldt zelfs dat hooikoortspatiënten deze week meer klachten kunnen krijgen, terwijl wetenschappers al lang hebben aangetoond dat hooikoorts niet bestaat. Artsen vrezen dat hooikoortspatiënten massaal naar de huisarts gaan om aandacht te vragen.

“Elk jaar hebben we last van mensen die komen piepen over hooikoorts, maar dit jaar moeten zij zich nog harder schamen”, zegt huisarts Koelewijn. “Momenteel liggen er mensen op de intensive care met corona te vechten voor hun leven. Waag het dan niet om mijn tijd te verspillen met hooikoorts, migraine of andere onzin. Na de coronacrisis mag je hier rustig een kwartiertje zielig komen doen met je zelfverzonnen kwaaltjes, maar nu even niet.”

 
Deel dit artikel: